Webpart feature not adding Description

I am adding a webpart to the webpart gallery as part of a feature within a solution.

When the webpart is added to the gallery, the webparts Description field is being overwritten by an empty string.

I have added a description to everywhere I can think of, including:

  1. The webpart itself. myWebpart.webpart <property name="Description" type="string">my description</property>
  2. The feature.xml Description="mywebpart description"
  3. The feature.xml <Property Key="Description" Value="mywebpart description"></Property>
  4. The webpartManifest.xml (specified in the feature) <File ...><Property Name=Description" Value="mywebpart description">

I have run out of ideas of where to put the description so it will appear in the Description field of the web part gallery when the solution is deployed.

Do you have any ideas?

Answers


Check the following blog, it describes the whole process: Adding custom webparts in a Sharepoint Site Definition

Specially notice the custom property TextToDisplay (I think you've gone through all the other steps).


Actually, all the steps were correct, except that the property name for the webpart was mis-spelt as "Decription".

Doh


Need Your Help

A singular behavior about a Registration form in PHP

javascript php html twitter-bootstrap

I have a registration form in my (project of) website of the following form: (i used bootstrap framework):

Odd behavior: Catching ThreadAbortException and throwing different exception

c# .net exception-handling threadabortexception thread-abort

As a result of investigating this question: Rethrowing exception in Task doesn't make the Task to go to faulted state, I noticed some very odd behavior with the ThreadAbortException that I can't make