Selenium2 with PhantomJS and PHPUnit - session/cookie issue

I have setup my current project to run with Selenium and PhantomJS. (Similar setup to http://www.nuanced.it/2015/05/using-phantomjs-with-phpunit.html)

However I keep on getting following error

{"errorMessage":"Can only set Cookies for the current domain","request":{"headers":{"Accept":"application/json;charset=UTF-8","Content-Length":"135","Content-type":"application/json;charset=UTF-8","Host":"127.0.0.1:8080"},"httpVersion":"1.1","method":"POST","post":"{\"cookie\":{\"name\":\"PHPUNIT_SELENIUM_TEST_ID\",\"value\":\"PepperLeaf\\\\WebBundle\\\\Tests\\\\MyProject\\\\TestFirstTest__testTitle\",\"secure\":false}}","url":"/cookie","urlParsed":{"anchor":"","query":"","file":"cookie","directory":"/","path":"/cookie","relative":"/cookie","port":"","host":"","password":"","user":"","userInfo":"","authority":"","protocol":"","source":"/cookie","queryKey":{},"chunks":["cookie"]},"urlOriginal":"/session/0d022670-4f79-11e5-abbe-01f06bc40b42/cookie"}}

Output from PhantomJS

[INFO  - 2015-08-31T00:41:02.249Z] HUB Register - register - Registered with grid hub: http://127.0.0.1:4444/ (ok)
[INFO  - 2015-08-31T00:41:43.258Z] Session [0d022670-4f79-11e5-abbe-01f06bc40b42] - page.settings - {"XSSAuditingEnabled":false,"javascriptCanCloseWindows":true,"javascriptCanOpenWindows":true,"javascriptEnabled":true,"loadImages":true,"localToRemoteUrlAccessEnabled":false,"userAgent":"Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X) AppleWebKit/538.1 (KHTML, like Gecko) PhantomJS/2.0.0 Safari/538.1","webSecurityEnabled":true}
[INFO  - 2015-08-31T00:41:43.258Z] Session [0d022670-4f79-11e5-abbe-01f06bc40b42] - page.customHeaders:  - {}
[INFO  - 2015-08-31T00:41:43.258Z] Session [0d022670-4f79-11e5-abbe-01f06bc40b42] - Session.negotiatedCapabilities - {"browserName":"phantomjs","version":"2.0.0","driverName":"ghostdriver","driverVersion":"1.2.0","platform":"mac-10.9 (Mavericks)-64bit","javascriptEnabled":true,"takesScreenshot":true,"handlesAlerts":false,"databaseEnabled":false,"locationContextEnabled":false,"applicationCacheEnabled":false,"browserConnectionEnabled":false,"cssSelectorsEnabled":true,"webStorageEnabled":false,"rotatable":false,"acceptSslCerts":false,"nativeEvents":true,"proxy":{"proxyType":"direct"}}
[INFO  - 2015-08-31T00:41:43.258Z] SessionManagerReqHand - _postNewSessionCommand - New Session Created: 0d022670-4f79-11e5-abbe-01f06bc40b42

Code that I run on PHPUnit

class TestFirstTest extends \PHPUnit_Extensions_Selenium2TestCase {

    /**
     * {@inheritDoc}
     */
    protected function setUp()
    {
        $this->setBrowser('phantomjs');
        $this->setHost("127.0.0.1");
        $this->setPort(8080);
        $this->setBrowserUrl('http://www.mywebsite.dev/');
    }

    public function testTitle()
    {
        $this->url('/');
        $this->assertTitle('Example WWW Page');
    }
}

Disclaimer: I'm quite new to front end testing, this is my first go at this. I'm confused why this would be happening as I'm not setting up nor creating any cookies/sessions.

Answers


I'm not sure exactly what has caused this problem. However, this is my symfony/phpunit.xml (this is what has caused problems)

<!-- http://www.phpunit.de/manual/current/en/appendixes.configuration.html -->
<phpunit
        backupGlobals               = "false"
        backupStaticAttributes      = "false"
        colors                      = "false"
        convertErrorsToExceptions   = "true"
        convertNoticesToExceptions  = "true"
        convertWarningsToExceptions = "true"
        processIsolation            = "false"
        stopOnFailure               = "false"
        syntaxCheck                 = "false"
        bootstrap                   = "../app/bootstrap.php.cache" >

    <testsuites>
        <testsuite name="PepperLeaf">
            <directory>../src/*/*Bundle/Tests</directory>
            <directory>../src/*/Bundle/*Bundle/Tests</directory>
        </testsuite>
    </testsuites>

    <php>
        <server name="KERNEL_DIR" value="app/" />
        <ini name="memory_limit" value="2048M" />
        <ini name="xdebug.max_nesting_level" value="500" />
    </php>

    <filter>
        <whitelist addUncoveredFilesFromWhitelist="true">
            <directory suffix=".php">../src</directory>
            <exclude>
                <directory>../src/*/*Bundle/Resources</directory>
                <directory>../src/*/*Bundle/Tests</directory>
                <directory>../src/*/Bundle/*Bundle/Resources</directory>
                <directory>../src/*/Bundle/*Bundle/Tests</directory>
                <directory>../src/*/Bundle/*Bundle/FrontTests</directory>
                <directory>../src/*/Bundle/*Bundle/DataFixtures</directory>
            </exclude>
        </whitelist>
    </filter>

    <logging>
        <log type="coverage-html" target="coverage" />
        <log type="coverage-xml" target="coverage/xml" />
        <log type="coverage-clover" target="logs/clover.xml" />
        <log type="coverage-crap4j" target="logs/crap4j.xml" />
        <log type="junit" target="logs/junit.xml" logIncompleteSkipped="false" />
    </logging>
</phpunit>

This is updated (working phpunit.xml script that WORKS). I'm not sure what exactly caused the problem above.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<!-- http://www.phpunit.de/manual/current/en/appendixes.configuration.html -->
<phpunit>

    <testsuites>
        <testsuite name="PepperLeaf_Frontend">
            <directory>../src/*/*Bundle/FrontTests</directory>
        </testsuite>
    </testsuites>

    <php>
        <server name="KERNEL_DIR" value="app/" />
        <ini name="memory_limit" value="2048M" />
        <ini name="xdebug.max_nesting_level" value="500" />
    </php>

    <filter>
        <whitelist addUncoveredFilesFromWhitelist="true">
            <directory suffix=".php">../src</directory>
            <exclude>
                <directory>../src/*/*Bundle/Resources</directory>
                <directory>../src/*/*Bundle/Tests</directory>
                <directory>../src/*/Bundle/*Bundle/Resources</directory>
                <directory>../src/*/Bundle/*Bundle/Tests</directory>
                <directory>../src/*/Bundle/*Bundle/DataFixtures</directory>
                <directory>../src/*/*Bundle/FrontTests</directory>
            </exclude>
        </whitelist>
    </filter>
</phpunit>

Need Your Help

memory not releasing with ARC and storyboard in iOS 5.1

iphone ios xcode storyboard automatic-ref-counting

i'm cracking my head on memory issues with my app, the app are working fine except that it will crash once it hit low memory warning and are very very very laggy when using it for 10 to 20 minutes....

Back button not working after displaying Contact

android android-intent

I am playing with the "Clickable List Items" code from Pro Android 4. The code is basically: